< alle recepten

Gevulde aubergine

Gevulde aubergine

 

  • 1 aubergine
  • 2 tenen knoflook
  • 3 trostomaten
  • 10 g verse basilicum
  • 10 g verse platte peterselie
  • 3 el olijfolie
  • 1 ei
  • 50 g Pecorino Romano (kaas)
  • 25 g paneermeel
  • 25 g kappertjes
  • ¼ potje zongerijpte Taggia-olijven (potje à 180 g)

 

BEREIDEN

  1. Pers de knoflook, snij de tomaten in blokjes en snij de olijven in 4-en.  Snijd het basilicum en de peterselie fijn. Halveer de aubergines in de lengte en kook de aubergines 5 min. in water. Neem uit de pan en laat iets afkoelen. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit, laat een ½ cm zitten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in met de olie en leg de uitgeholde aubergines erin. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min. Voeg de fijngesneden aubergine toe en bak met het deksel op de pan op laag vuur 10 min. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de tomaten 5 min. tot het bijna saus is. Voeg het basilicum, peper en zout toe en neem de pan van het vuur.
  3. Klop de eieren los en rasp de kaas. Meng het ei, paneermeel, peterselie, olijven, kappertjes en de gebakken aubergine in een kom. Voeg de helft van de kaas toe. Vul de aubergines met het mengsel, verdeel de tomatensaus erover en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ca. 20 min. in de oven.

Andere recepten met

Groentepakket deze week (Dinsdag 23/04 tm vrijdag 26/04)

  • Prei / BIO / t’Vreekbroek
  • Andijvie / BIO / NL
  • Broccoli / BIO
  • Knolselderij / BIO / NL
  • Bieten / BIO / NL

Dat lijkt mij ook wel wat!

Fruitpakket deze week (Dinsdag 23/04 tm vrijdag 26/04)

  • Appels / lokaal van Oold Bleank
  • Peren / lokaal van Oold Bleank
  • Mandarijnen / BIO
  • Kiwi’s / BIO

Dat lijkt mij ook wel wat!