< alle recepten

Spitskool met linzen pasta en kip

Spitskool met linzenpasta en kip

Voor 2 personen:

  • 1 spitskool in reepjes
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 250 gr (kastanje) champignons in plakjes
  • geperste knoflook (naar smaak)
  • dadels in kleine stukjes (naar smaak)
  • vers/gedroogd groen kruid naar smaak
  • 300 gr kipfilet (in stukjes)
  • 600 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 100 g linzen pasta
  • 2 el bloem
  • 125 ml crème fraîche
  • olijfolie
  • zout, peper en diverse kruiden naar smaak

 

BEREIDEN

  1. Doe de kipfilet blokjes, champignons en 500 ml bouillon in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 min. koken.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan. Voeg knoflook, kool, doperwten en de rest van de bouillon (100 ml) toe en stoof met de deksel op de pan in 10 min. gaar.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  4. Giet de kipfilet en champignons af in een vergiet en vang het kookvocht op. Roer in een kom de 2 eetlepels bloem los met zoveel kookvocht dat er een gewenste dikte ontstaat. Schenk in de pan en voeg de kip, de crème fraîche en champignons weer toe en laat al roerend binden tot een romige saus. Voeg het groene kruid toe (voor smaak en kleur). Breng op smaak met peper, zout en de kruiden die je lekker vindt.
  5. Schep de pasta in een diep bord, schep de spitskool erop en maak af met de saus.

 

PERSOONLIJKE NOOT: Ik had nog paarse spitskool en kapucijners in huis van het Bio pakket van week 27. Vandaar de kleur in dit gerecht.

TIP: Kook niet teveel linzenpasta, deze worden erug droge wanneer je deze weer opwarmd.

Andere recepten met

Groentepakket deze week (Dinsdag 16/04 tm vrijdag 19/04)

  • Raapsteel / BIO / NL
  • Courgette / BIO
  • Paksoi / BIO / NL
  • Waspeen / BIO / NL
  • Puntpaprika / BIO

Dat lijkt mij ook wel wat!

Fruitpakket deze week (Dinsdag 16/04 tm vrijdag 19/04)

  • Appels / lokaal van Oold Bleank
  • Peren / lokaal van Oold Bleank
  • Mandarijnen / BIO
  • Bananen / BIO

Dat lijkt mij ook wel wat!