< alle recepten

Verwenbowl met bloemkoolrijst en gehakt

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 biologische bloemkool / 400 gram bloemkoolrijst
  • 1 bio avocado
  • olijfolie / kokos olie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram rundergehakt (het liefst bio)
  • diverse kruiden zoals kurkuma, kaneel, paprikapoeder, zout, peper en wat je zelf verder nog lekker vindt.
  • 2 bio eieren
  • 160 gr kikkererwten (of kidneybonen, witte bonen, oid)
  • ½ biologische limoen / citroen of citroensap
  • 2 takjes verse munt
  • 2 el zoete chilisaus
  • crème fraise

Bereiden

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn (of pers). Hak de munt fijn en rasp de citroen.
  2. Verhit wat olie in een koekenpan, bak de ui, knoflook, diverse kruiden en gehakt 5 min. op middelhoog vuur en laat uitlekken in een zeef
  3. Gebruik de keukenmachine om van de hele bloemkool rijst te maken. Voeg wat olie in een koekenpan en laat de bloemkoolrijst 3-4 minuten garen op laag vuur met deksel op de pan. Af en toe roeren en voeg onderwijl de citroenrasp, munt en wat zout toe.
  4. Doe de kikkererwten in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Verhit wat olie in een kleine koekenpan en bak de kikkererwten 3 min. op middelhoog vuur. Voeg hier kruiden naar smaak toe.
  5. Verhit nog een beetje van de olie in de pan en bak de eieren.
  6. Halveer de avocado overlangs, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
  7. Verdeel gehakt, bonen, bloemkoolrijst en avocado-plakjes in diepe borden, kommen of een schaal. Verdeel de gebakken eieren erover, de rest van de munt, partjes citroen en besprenkel met de chilisaus en een toefje crème fraise.

 

PERSOONLIJKE NOOT: Ik had nog geweekte en gekookte kikkererwten over van het maken van mijn eigen humus. Vandaar dat ik deze in dit gerecht heb gebruikt in plaats van kidneybonen.

TIP: Hou je bloemkoolrijst / gehakt mengsel over? Bewaar dit dan voor de lunch van de volgende dag. Hier maak je zo een lekkere omelet van.

Andere recepten met

Groentepakket deze week (18 en 19 augustus)

  • Krulandijvie / BIO en van de Witte Raaf in Denekamp
  • Snijbiet / BIO  en van de Witte Raaf in Denekamp
  • Aubergine / BIO  en van het Groene Spoor uit Rossum
  • Zapallito’s / BIO en van t’Vreebroek in Laren
  • Gele uien / BIO en van Transitie in Rossum (niet in 1-persoons)
  • Trostomaten / BIO en van Neerlandse bodem

Dat lijkt mij ook wel wat!

Fruitpakket deze week (18 en 19 augustus)

  • Appels DE NIEUWE OOGST BREABURN/ lokaal en van Oold Bleank  in Rossum
  • Pruimen / lokaal en van Oold Bleank  in Rossum
  • Kiwi/ BIO
  • Bananen / BIO

Dat lijkt mij ook wel wat!